Cecilia Cardot

AKTUELLT

Författarträff 2024_Ronneby_bibliotek

Ronneby, 20 april 2024

Författarmingel

Det har varit en hektiskt vår-vinter med skrivande på min uppföljare, research och annat som livet har som små överraskningar. Men på lördag den 20 april kommer jag ut ur min bubbla och hoppas att få träffa dig på mingel tillsammans med flera av mina författarvänner i Blekinge. Det bjuds på kaffe och fika.

Hoppas vi ses där.

Blekinge, 26 september 2023

När böckerna berättar

En dag kvar innan jag åker till Göteborg med tre andra fantastiska författare för att tillbringa fyra dagar i Region Blekinges monter C05:42 på Bokmässan. Två barnboksförfattare och Malin som skrivit i tre olika genrer, minst, och jag med min spänningsroman. Hoppas du kommer förbi och se vår Blekingekarta med många olika författare och pratar om allt som har med böcker, skrivande eller bara prata minne om när du någon gång besökte landskapet eller har planer på att åka till Sveriges trädgård. Jag finns i montern dessa tider:

To 28/9:

08.30 – 11.30

Fre 29/9:

15.30 – 19.00

 Lö 30/9:

09.00 – 12.00

 Sö 1/10:

12.00 – 16.00

Mot Göteborg, 21 september 2023

Falska löften, Bokfesten

Förberedelserna för Bokmässan i Göteborg fortsätter med full styrka och nu är det knappt en vecka kvar. Idag packade jag ner mina böcker i en låda med diverse andra saker för transport norrut från Blekinge. I år kommer jag att finnas i två montrar och här kommer tiderna som jag finns i Bokfestens monter B06:06. Det ska bli så spännande att träffa alla författarna och Ann Ljungberg som sporrade mig till att skriva min första bok. Jag kommer också att vara på scen och berätta mer om min berättelse och om den uppföljare jag för närvarande skriver på.

Hoppas vi ses i Göteborg.

Torsdag 28/9 – 1600-1630, 1700-1800

Fredag 29/9 – 1100-1230, 1400-1430, På scen 1330-1400

Lördag 30/9 – 1430-1500, 1730-1800, På scen 1600-1630

Söndag 1/10 – 0900-1000, på scen 1100-1130

Blekinge, 18 september 2023

Bokfestens podcast

Nu har ett nytt avsnitt släppts i Bokfestens podd där jag berättar om min bok Falska löften, min skrivprocess och hur svårt det är att skriva en uppföljare. Ann Ljungberg intervjuar mig och ställer en del kniviga frågor, om jag lyckas svara på dem får du bedöma. 

Du hittar avsnittet på Spotify och Poddcast Index eller via länken: https://www.buzzsprout.com/2207165/13610085

Utforska den magiska Läsarvärlden – en online-festival där författare delar sina berättelser och passion för litteratur med bokälskare över hela Sverige den 15 april 2023! 🌐📚 Anmäl dig idag för att delta i denna fantastiska litterära upplevelse. Jag kommer att berätta om min debutbok Falska löften kl. 13.10 på lördagen. Du kan anmäla dig genom länken: https://annljungberg.kartra.com/page/lasarvarlden  

Blekinge, 15 april 2023

Böcker i Boklyftet

Tycker du om att läsa eller skriva, kanske rent av båda? Då har du möjlighet att vara med på två olika digitala evenemang om böcker och skrivande. Jag kommer berätta om min debutbok Falska löften den 15 april. En vecka senare så föreläser jag om utmaningarna att skriva och ge ut en bok. Det kan också bli en helt gratis upplevelse om du passar på att köpa min bok, eller någon av de andra författarnas alster vilka du kan läsa om i länken nedan.

Du hittar mer information i länken: https://boklyftet.spread.name/ 

 Välkommen.

Blekinge, 15 december 2022

Boktrailer för ljudboken och eboken

Nu är det bara fem dagar kvar till min ljudbok släpps som lästs in av fantastiska Magdi Saleh. Titta på boktrailern och se vad min berättelse handlar om. Hoppas du får tid för dig själv under julhelgen. Föredrar du att läsa ur en bok som du håller i handen går det bra att beställa här på min hemsida, under fliken ”Böcker”. Eller behöver du kanske en julklapp? Och självklart dedicerar jag den.

Klicka på länken: Boktrailer

Johannishus,  03 december 2022

Ronnebys julrunda

Julmarknader har avlöst varandra i november och december och på Johannishus slott sålde jag slut på mina böcker. Det var en härlig känsla att så många kom och lyssnade på när jag berättade om min story och det blev en hel del julklappar jag fick dedicera. 

Blekingedagen, 11 november 2022

Ronneby Brunns Convention Center

Så var det fokus på det lilla landskapet i sydost. På kultursidan kunde vi bjuda på böcker som utspelar sig i länet. Vilken spännande dag med många härliga människor. Så kul att få prata om min debutbok Falska löften, träffa mina författarvänner och att min berättelse hittade nya läsare. En dag där politiker, tjänstepersoner, näringsidkare och ungdomar möts för att utvecklas och skaffar nya erfarenheter. Vilken underhållande och tänkvärd föreläsning Marcus Oscarsson höll. Han är bara bäst. Okej då, han visade en bild på Småland, men det får man förlåta. De är ju våra grannar och Marcus kommer därifrån:-). 

Blekinge, 23 oktober 2022

När kommer ljudboken?

Det börjar närma sig släppet på min ljudbok och e-bok. Bara cirka två månader kvar. Ljudboken kommer strax innan julhelgen. Just nu läses den in och trots viss fördröjning på grund av Covid så verkar det gå som planerat och det ska bli så spännande att höra hur texten tolkas och hur mina karaktärer låter genom någon annan. Men det är också nervöst. Kommer de lokala orden att uttalas rätt? Låter alla utländska ord och meningar som finns i boken autentiska? Blir karaktärerna trovärdiga?

Göteborg, 22-25 september 2022

Vad hände egentligen på bokmässan?

Vilka fantastiska fyra dagar i Göteborg. Ska inte sticka under stolen med att det var lagom kaos när vi skulle iordningställa vår monter. Vi hade bara drygt två timmar på oss och de första tjugo minuterna stod vi bara och glodde på varandra. Vi författare som skulle representera Region Blekinge. I vilken ände skulle vi börja? Men när vi väl kom ur chocken tog vår “girlpower” över och vi bar, släpade, sjöng, borrade, klistrade, skruvade, inredde och fick igång både högtalare och teveskärmar. Sedan började besökarna komma, fler och fler för att beundra vår stora litteraturkarta och vara med i den dagliga tävlingen. Det bästa var att få stå och berätta och svara på frågor om min berättelse Falska löften och att folk blev intresserade och köpte min bok. Det här måste vi bara göra en repris på, nästa år.

Blekinge, 18 september 2022

Intervjuer på bokmässan

Nu går det fort, så mycket att göra innan jag åker till bokmässan. Bara fyra dagar och sedan sitter jag på tåget med mina nya vänner. Blekingemontern ska byggas upp och dekoreras, intervjuer förberedas, programpunkterna iordningställas och vår överaskningstävling testas. Snart kommer du får veta mer om den. På fredag den 23 september kommer jag att finnas i Litterära konsulters monter F01:54 för att svara på frågor från min lektör och redaktör Sara Svensson. Hoppas vi ses där.

 Blekinge, 3 september 2022

Bokmässan i Göteborg

Planering för Bokmässan fortsätter och det är många beslut som ska tas. Inget lätt arbete minsann. Fem författare (Emma, Tiara, Stefan och Malin) och ett bokförlag (Tusen Förlag) kommer att representera Blekinge. Vad för slags matta ska vara på golvet? Vem har möbler som passar vårt koncept. Vem tar fram loggan och vilka böcker utspelar sig i Blekinge? Vad ska ingå i programmet. Har vi budget till väggbelysning? Många idéer och viljor men vi kommer framåt, ibland långsamt men nu rullar det på. Bara drygt tre veckor kvar tills vi ses i montern C05:41.

 Blekinge, 29 augusti 2022

Undrar du vad som händer med min ljudbok?

Jag har varit med och valt vilken röst som ska läsa och återspegla mina karaktärer. Lyssnade på åtta olika manliga röster och efter att ha tagit ett beslut, efter mycket vånda, så kan jag berätta att den snart ska läsas in och beräknas vara klar i november-december.  Och då kommer även e-boken ut. Men jag har redan fått förslag till mitt nya omslag och där hade jag inga problem att välja. Älskade bilden direkt och jag känner att den återspeglar mycket av min berättelse.

10 juli 2022

Göteborgs bokmässa

Nu planeras det för fullt för Göteborgs bokmässa. Egentligen skulle min debutbok lanseras på eventet förra året men det blev tyvärr inget, och ni vet alla varför. Så i år får jag chansen att tillsammans med fyra andra författare och ett förlag representera Region Blekinge i Göteborg. Vi kommer att ha en egen monter och kommer att finnas där alla dagar. Ser fram emot att jobba med alla mina nya fantastiska författarkolleger, projektledare och ett alldeles eget Blekingskt förlag. Heja oss.

29 juni 2022

Falska löften blir ljudbok

Idag har jag signerat ett kontrakt för en ljudbok och ebok. (Digitalt som det sig bör i dagens värld.) Så härligt pirrigt att min story ska läsas in och att ett förlag vill ge ut en ”spännande berättelse som är helt i linje med vår utgivning” som min nya supertrevliga redaktör uttryckte detsmile. Ska bli fantastiskt att få vara med om processen och lyssna på olika röster och välja ut någon som jag tycker passar mina karaktärer. Bara jag väljer rätt nu, en lite orolig känsla smycker sig på. Man undrar vad ni tycker som läst boken i pappersform? Fortsättning följer…

14 maj 2022

Bokmässa i Karlskrona

Bok o Hav, visst låter det härligt. Att läsa en bok och samtidigt vara nära det glittrande havet. På lördag den 14 maj kommer jag att ställa ut och prata om min bok Falska löften tillsammans med många andra författare på Blekinges litteraturfestival. Se det digra programmet med många berättare som delar sina upplevelser och skrivarutmaningar. Se länk nedan för att beställas biljetter om du vill vara med på vissa specifika föreläsningar. Många är gratis, andra kostar bara 50 kronor.

Kom gärna och träffa mig i foajen på Karlskronas konserthus. (Gratissmile)

Program 2022 – Bok & Hav (bokohav.se)

23 april 2022

Världsbokdagen i Ronneby

Nu är det dags att uppmärksamma böckernas kraft att sprida kunskap och idéer runt om i världen, allt enligt Unesco som vill uppmuntra författare och bekämpa analfabetism. Det gör jag genom att berätta om min resa till att bli författare och jag signerar böcker på Ellens bokcafé i Ronneby. Hoppas att du vill komma så kan vi diskutera allt mellan himmel och jord över en fika.

12 februari 2022

Spänningsdagen

Välkommen till en dag för dig som gillar att läsa och skriva.

Idag kommer Åsa Larsson att berätta om sitt liv som författare och kanske ger hon några tips eller berättar om hur hon skapar sina karaktärer. Vi får se. Dessutom kommer jag och tre av mina författarvänner berätta om våra debutböcker och en hel del annat finns med på programmet. Missa inte denna unika chans utan anmäl dig via länken nedan. Det ska bli roligt att träffa er alla där ute i etern.

Anmäl dig här!

10 januari 2022

E-bok släppt

Äntligen har min bok släppts i digital form. Du kan nu hitta den på de vanliga kanalerna som Nextory, Storytel, Apple Books, bibliotek etc. Prova just din favoritkanal och se om den finns där. För mig var det spännande att ta del av Falska löften i de olika apparna och jag som aldrig tidigare läst digitalt (förutom när jag skrev boken) har anmält mig till att testa gratisperioder på flera av dem. Måste säga att jag gillar det mer än  jag trodde, dock måste jag  skaffa mig en bättre läsplatta – mobilen är alldeles för liten! 

26 september 2021

Digital boklansering

I fyra dagar har jag och mina 7 författarvänner fått prata om våra debutböcker, vad de handlar om, hur skrivprocessen gått och våra utmaningar. Nu när bokmässan i Göteborg inte blev som tänkt så har ni ändå fått möjlighet att följa oss via www.boklansering.se. En häftig upplevelse att bli intervjuad och få svara på frågor från er potentiella läsare. Med stor ödmjukhet ser jag fram emot att möta er och hoppas att ni ska få en god lässtund med min bok Falska löften. Ni hittar min intervju i filmklippet.

Lyssna på två utdrag från Falska Löften

Ann Ljungberg intervjuar Cecilia Cardot

15 september 2021

Intervju i Sveriges Radio

Idag blev jag intervjuad i direktsändning av Sveriges Radio P4 Blekinge med anledning av boksläppet nästa vecka. Äntligen känns det som Falska löften är på väg. Se webbartikeln de gjorde med ett kort utdrag från intervjun här!

Om du vill höra hela intervjun kan du lyssna på radioprogrammet här!

25 augusti 2021

Dags för korrekturläsning

En månad sedan uppstarten av hemsidan och tiden har gått åt till att skriva baksidestext, fundera på vad omslagsflikarna ska innehålla, förberett för boklansering och redigerat, redigerat och redigerat…

Nu har manuset gått iväg till korrekturläsaren där språket kommer att granskas minutiöst. Tänk att det bara är en månad kvar innan boken släpps…oj!

25 juli 2021

Uppstart av hemsida

Idag går min hemsida live och här är jag mitt upp i min skrivprocess. Bilden är från januari 2021 när jag fortfarande arbetade med att få ihop mitt råmanus. Det var mycket planering för att få scenerna att komma i rätt ordning. När jag skickade mitt dokument till min lektör den 8 mars kändes det som en enorm milstolpe att nå mitt mål, att publicera en bok. För att vara helt ärlig så känns det fortfarande lite overkligt när jag tänker på att den ska vara klar i september.

18 juli 2021

Klart för sista redaktörsrundan

Äntligen är jag färdig med ändringar, förbättringar och omskrivningar av scener som behövdes göras för att få manuset att flyta och hålla ihop. Idag har jag skickat dokumentet till min redaktör som nu ska språkgranska och bedöma de textomarbetningar jag gjort. Annars blir det att skriva om igen…en mening, ett stycke, en scen kan alltid utvecklas eller göras om, och ibland får den en helt annan innebörd än vad som var tänkt från början. Skrivprocessen är fascinerande på så sätt att du aldrig riktigt själv vet hur historien slutar. Jag gillar det.

Nu är det snart semester, men bokprojektet fortsätter och jag har nu många andra saker att ta itu med: Skriva baksidestext, förbereda pressmeddelande och framför allt nå ut till er.

16 Juli 2021

Testläsare för min berättelse

Att hitta testläsare var ingen lätt uppgift. Vem skulle vara villig att läsa ett nästan färdigt manus, inte färdigredigerat, inte korrekturläst och inte språkgranskat? Någon som jag litar på och som samtidigt vågar säga vad de verkligen tycker om berättelsen. Nästan ingen vet att jag skriver ett manus så i vilket fall som helst kommer de att bli förvånade. Men jag har hittat de absolut bästa för uppgiften, tre stycken fantastiska människor som jag känner sedan många år tillbaka. De ska återkomma med feedback i augusti, och även om det är spännande så är jag nervös. För detta är egentligen det första riktiga testet – att höra vad mina framtida läsare kommer att tycka om min debutbok.

15 juli 2021

Redaktörsändringar

Tidigare har jag arbetat med de förslag och ändringar som behövde göras efter lektörsläsningen och jag håller nu på med omarbetningarna från första redaktörsrundan. Då ska vi inte glömma att det även kommer en andra redaktörsrunda, som ska göras i augusti. Jag hade ingen aning om hur mycket tid det tar och vilket slit som ligger bakom en färdig bok…men det är så spännande att få vara med på denna resa.