BÖCKER

 I september 2021 publicerar jag min första skönlitterära bok som har titeln Falska Löften. Det är en berättelse om en svensk familj som flyttar till Frankrike för att jobba på en EU-instans och samtidigt vävs historien ihop med en ung kvinnas liv som långt ifrån har samma förutsättningar att lyckas med det liv hon drömmer om. Som läsare får du följa historien när den förflyttas mellan städer som Rom, Amsterdam och Lyon. Följ karaktärernas strävan och ambitioner att nå lyckan och ta reda på om livet blir som de tänkt sig.

 

Cecilia Cardot Falska Löften

Här kommer mer uppgifter om vad boken handlar om.
Är du nyfiken? Läs gärna baksidestexten.

Anna och Jonas flyttar från byn i Blekinge till miljonstaden Lyon i Frankrike med sina två barn. Anna har stora förväntningar på sitt nya jobb som underrättelseanalytiker på en EU-instans och längtar efter att få bidra att göra världen bättre genom att bekämpa den ökade brottsligheten. Men flytten blir svårare än de tänkt och mötet med ett nytt land, kultur och språk som de drömt om blir omskakande.

I en annan del av Europa förändras livet för den unga Livinia som länge fantiserat om en bättre framtid än den hennes eget land kan erbjuda. En värld där kvinnor och män har samma villkor till utbildning, jobb och frihet lockar och hon tar chansen när den kommer. Hon packar en ryggsäck och beger sig till mötesplatsen. Men vad händer när erbjudandet är för bra för att vara sant?

Cecilia Cardots debutroman är en spännande berättelse om illasinnade brottslingar, korrupta gränsvakter, patriarkala EU-chefer, unga naiva flickor och en barnfamilj som lämnar det trygga Sverige. Ett Europa där avståndet inte är långt mellan de kriminella som utnyttjar samhället och de som vill göra världen till en bättre plats att leva på. En plats där entreprenörer och visionärer arbetar sida vid sida, på olika villkor, men på vilken planhalva spelar de egentligen?

Köp via Webbutik